Prăjitura Carpaţi de casă

15 martie 2016   Mese festive

Una dintre prăjiturile cu tradiţie din ţara noastră, cu foi fragede şi o cremă fină de ciocolată, prăjitura Crapaţi de casă.

De ce ai nevoie pentru prăjitura Carpaţi de casă

Pentru foi

250 g zahăr

250 ml ulei

250 ml lapte

3 ouă

coaja de la o portocală

1 linguriţă esenţă de vanilie

făină

Pentru cremă

2 l lapte

12 linguri făină

300 g unt

esenţă de rom

Pentru glazură

200 g ciocolată neagră

200 ml lapte

2 linguri ulei

Cum se prepară prăjitura Carpaţi de casă

Mixează ouăle cu zahărul până capătă o consistenţă spumoasă. Adaugă uleiul în fir subţire, laptele, aromele şi făină cât cuprindă, ca să obţii un aluat omogen, care nu se ţine de degete. Împarte coca în 10 bucăţi egale, din care întinzi foi, pe care le coci pe dosul tăvii, până se rumenesc uşor.

Pentru cremă, topeşte zahărul, până devine uşor arămiu, adaugi untul şi după ce s-a topit, dai deoparte. Încorporezi făina treptat, amestecând până se omogenizează, după care pui laptele fierbinte, aşezi din nou pe foc şi amesteci până se îngroaşă crema. Dai deoparte şi laşi la răcorit. Unge foile cu cremă şi suprapune-le, după care dă prăjitura la frigider, câteva ore. Taie marginile prăjiturilor, după care taie blatul în jumătate pe lung. Taie fiecare bucată pe diagonală şi uneşte triunghiurile, ca să arate ca o piramidă.

Amestecă ciocolata topită cu laptele şi uleiul şi toarnă glazura peste prăjitură. O păstrezi la rece.

Mai multe