Prăjitură cu ananas
O prajitura cu ananas foarte cremoasa, în care este folosit fructul specific acestui sezon.
Ai nevoie de
Pentru blat
135 grame biscuiţi digestivi
60 g unt
Pentru cremă
60 g unt
100 g zahăr pudră
1 ou
1 lingură esenţă de vanilie
350 g frişcă
½ ananas
Zdrobeşte biscuiţii şi amestecă-i cu untul topit. Pune blatul într-o tavă, presând bine. Mixează într-un vas untul la temperatura camerei cu zahărul pudră, până devine cremos. Adaugă oul şi esenţa de vanilie. Pune crema peste blat. Întinde un strat de bucăţi de ananas, iar deasupra pune frişca. Dacă vrei, mai poţi presăra pe deasupra prăjiturii câteva linguri de biscuiţi zdrobiţi. Dă prăjitura cu ananas la frigider pentru măcar 5 ore.
Prăjitură cu morcovi (reţetă de post)
Prăjitură cu morcovi (reţetă de post)
Sursa foto http://anitalianinmykitchen.com