Prăjitură cu bezea şi căpşuni

31 mai 2016   Mese festive

Cu o umplutură cremoasă de brânză, blat pufos şi glazură crocantă de bezea, această prăjitură cu bezea şi căpşuni te va cuceri de prima dată.

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu bezea şi căpşuni

Pentru blat

125 g unt

125 g zahăr

100 g făină

50 g fulgi ovăz

2 linguri zahăr vanilat

4 gălbenuşuri

1 lingură praf de copt

6 linguri lapte

Pentru umplutură

500 g căpşuni

500 g brânză dulce

250 g mascarpone

70 g zahăr pudră

2 linguri zahăr vanilat

2 foi gelatină

6 linguri lapte

Pentru bezea

5 albuşuri

150 g zahăr

Cum se prepară prăjitură cu beazea şi căpşuni

Pentru blat, freci untul cu zahărul şi zahărul vanilat. Adaugi gălbenuşurile, unul câte unul, făina, praful de copt şi la final încorporezi fulgii de ovăz şi laptele. Pui jumătate din compoziţie într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor aproximativ 30 de minute. Scoţi blatul şi-l laşi la răcorit. Pui în tava tapetată restul de compoziţie pe care o dai la cuptor 15 minute. Între timp, baţi spumă tare albuşurile cu zahărul. Torni bezeaua peste blatul din cuptor şi-l mai dai la cuptor alte 15 minute. După acest timp dai focul la minim şi ţii bezeaua la cuptor 40-50 de minute.

Speli căpşunile, le scurgi şi le tai bucăţi. Pentru cremă, fierbi laptele şi pui gelatina înmuiată în apă. Amesteci până se dizolvă şi dai deoparte. Freci brânza scursă cu crema de mascarpone, adaugi zahărul şi gelatina. După ce s-au încorporat pui căpşunile. Întinzi crema peste primul blat şi deasupra aşezi blatul cu bezeaua. Dai prăjitura la frigider pentru o oră, înainte să o porţionezi.

Sursa foto: http://www.servingdumplings.com

http://www.servingdumplings.com

Mai multe