Prăjitură cu bezea şi mandarine din compot FOTO

4 ianuarie 2018   Mese festive

Vrei să-ţi impresionezi musafirii cu un desert special? Am pregătit pentru tine bezele cu ciocolată şi le-am umplut cu cremă de cacao, frişcă şi mandarine. Ce bunătate!

Ingrediente (4 porţii)

Pentru bezele 3 albuşuri 200 g zahăr pudră 1 lingură zeamă de lămâie 30 g ciocolată rasă 1 praf de sare

400 ml frişcă lichidă

20 g cacao

20 g zahăr pudră

1 pachet zahăr vanilat

200 g mandarine din compot

Mod de preparare

Baţi albuşurile spumă cu sare, adaugi jumătate din zahăr şi zeama de lămâie şi continui baterea. Pui şi restul de zahăr şi baţi până se topeşte. Pui ciocolata rasă şi o încorporezi uşor cu o lingură.

Pui bezeaua într-un poş şi aşezi într-o tavă cu hârtie de copt câte trei benzi de aproximativ 10 cm lungime, una lângă alta.

Le introduci în cuptorul preîncălzit la 120° C şi le laşi o oră, cu uşa cuptorului întredeschisă.

Torni 200 ml de frişcă într-o crăticioară, adaugi zahărul pudră, jumătate din cacao, pui pe foc şi aduci la punctul de fierbere. Laşi la frigider peste noapte.

Baţi restul de frişcă lichidă cu zahărul vanilat. Pui restul de cacao peste crema care a stat la rece şi baţi până devine o spumă fină.

Aşezi cu un poş spumă de cacao pe o bucată de bezea, apoi în sens invers frişcă. Pui felii de mandarine şi acoperi cu o altă parte de bezea. Decorezi deasupra cu frişcă şi cu felii de mandarine.

Mai multe