Prajitură cu cacao
Toată lumea va dori să guste din această prăjitură cu cacao, aşadar să nu te miri dacă va dispărea în scurt timp de pe masă.
Cum se face prăjitura cu cacao 4 ouă 200 g unt 50 g cacao 150 g făină 150 g ciocolată neagră 1 păstaie vanilie 30 ml cafea tare 200 g zahăr 1 linguriţă praf de copt Pentru decor 300 g zahăr pudră apă 2 linguri zeamă de lămâie
Mixezi untul moale cu zahărul, seminţele scoase din păstaia de vanilie, apoi adaugi ouăle, unul câte unul.
Torni cafeaua. Adaugi făina cernută, pudra de cacao şi praful de copt. La final, pui ciocolata rasă. Amesteci bine până obţii o compoziţie omogenă. Torni aluatul într- o tavă tapetată. Coci prăjitura 50-60 minute, la 180 °C.
Pentru decor, amesteci zahărul pudră cu zeama de lămâie. Adaugi apă puţin câte puţin, amestecând cu un tel. Trebuie să obţii o compoziţie densă şi cremoasă, care să nu curgă. Când prăjitura s-a răcit, o decorezi cu glazura de zahăr.