Prăjitură cu cacao şi caise

12 iunie 2016   Mese festive

Şi când eşti la dietă, te poţi bucura de ceva dulce. Iată două deserturi rafinate!

Ingrediente (1 tavă) Pentru aluat 200 g făină 100 g unt 200 g nuci măcinate 1 praf sare 50 g îndulcitor natural 1 praf de copt 1 linguriţă rom 4 ouă zeama şi coaja de la 1 lămâie 1-2 linguri cacao 250 ml lapte 300 g caise, fără sâmburi cremă de ciocolată, opţional fulgi de cocos, opţional

Mod de preparare

Separi gălbenuşurile de albuşuri, iar gălbenuşurile le amesteci cu untul moale, sarea, coaja de lămâie, îndulcitorul natural, praful de copt, laptele şi romul. Omogenizezi compoziţia şi încorporezi făina amestecată cu nucile şi cu cacaua. Torni zeama de lămâie, omogenizezi, apoi adaugi albuşurile bătute spumă. Torni jumătate din aluatul obţinut într-o tavă tapetată, presari caisele tăiate, apoi răstorni restul de compoziţie. Dai la cuptor 30 de minute.

Serveşti prăjitura, după gust, decorată cu cremă de ciocolată şi presărată cu fulgi de nucă de cocos.

Mai multe