Prăjitură cu căpşuni şi frişcă
Un desert delicious, prăjitura cu căpşuni şi frişcă va fi arma ta secretă din bucătărie.
Ingrediente
1 aluat foitaj
4 pliculeţe budincă de vanilie
500 ml lapte
100 g pişcoturi
400 g căpşuni, feliate
250 g frişcă
Mod de preparare – Prăjitură cu căpşuni şi frişcă
Preîncălzeşti cuptorul la 230 °C. Întinzi aluatul într-o tavă tapetată, îndoi marginile în interior, apoi acoperi cu hârtie de copt. Dai la cuptor aproximativ 15 minute, până se rumeneşte. Mixezi budinca cu laptele până la omogenizare.
Aşezi jumătate din pişcoturi în tavă, când aluatul s-a răcit complet. Acoperi cu jumătate din cantitatea de budincă şi 200 g căpşuni. Continui cu încă un strat de pişcoturi, budinca rămasă şi căpşuni, păstrând câteva deoparte. Acoperi prăjitura cu frişcă. Dai la rece 1 oră. Decorezi cu căpşunile păstrate.