Prăjitură cu ciocolată şi cremă caramel
Ispita iernii, ciocolata, este deliciul care te va atrage încă o dată, şi încă o dată la masă pentru o porţie în plus de desert. Prăjitura cu ciocolată şi cremă caramel este acel desert de care nu te mai saturi. Biscuişi sfărâmaţi, ciociolată, caramel şi alune. Ce îţi poţi dori mai mult de la un desert al iernii, aşa cum este această prăjitură cu ciocolată şi cremă caramel.
Prăjitură cu ciocolată şi cremă caramel - Ingrediente (1 tavă)
Pentru blat 200 g unt 4 linguri zahăr pudră 200 g alune 500 g biscuiţi simpli 1 1/2 cană lapte 3 linguri cacao
200 g zahăr
3 ouă
200 ml lapte dulce
3 linguri făină
200 g margarină
200 g ciocolată
2 linguri apă
50 g unt
100 g alune pentru decor
Prăjitură cu ciocolată şi cremă caramel - Mod de preparare
Zdrobeşti biscuiţii mărunt cu un sucitor, după care îi amesteci cu cacaua, zahărul pudră şi alunele zdobite. Încălzeşti laptele cu untul şi torni peste biscuiţi. Amesteci bine şi aşezi aluatul într-o tavă mai mică, netezind, dar fără să apeşi foarte tare.
Între timp, caramelizezi zahărul într-o crăticioară, la foc mic. Separat, amesteci ouăle, făina şi laptele şi îl torni peste zahărul caramelizat, lăsând să fiarbă, până se îngroaşă ca o cremă. Adaugi margarina moale şi amesteci până se obţine o compoziţie cremoasă.
Torni crema caramel peste blatul de biscuiţi. Separat, topeşti într-o crăticioară ciocolata rasă împreună cu apa şi margarina. O laşi puţin să se răcească şi o torni imediat peste caramel. O decorezi cu alune zdrobite.