Prăjitură cu ciocolată şi fructe uscate
O zi specială de sărbătoare a Floriilor trebuie întâmpinată cu deserturi apetisante.
Ingrediente (6 porţii) 200 g ciocolată neagră 100 ml lapte 200 ml frişcă 100 g miez de nucă 50 g alune de pădure 50 g fistic 50 g stafide 1 plic gelatină 1 esenţă de rom
Pentru glazură
100 g ciocolată neagră
2 linguri ulei
fructe uscate
Cum se prepară
Se mărunţesc nucile, fisticul şi alunele de pădure. Se rupe bucăţi ciocolata neagră şi se topeşte în lapte, pe baie de aburi. După ce s-a răcit, se adaugă treptat, lingură cu lingură, frişca bătută. Se pune esenţa de rom, stafidele, alunele, fisticul şi nucile mărunţite şi se amestecă.
Se topeşte gelatina în 30 ml de apă, se lasă să se răcească puţin, se adaugă în compoziţia de ciocolată şi se amestecă. Se tapetează o tavă de chec cu folie de plastic, se toarnă amestecul de ciocolată şi se dă totul la frigider pentru minimum două ore.
Se răstoarnă checul de ciocolată pe un platou şi se desprinde cu grijă folia de plastic. Se topeşte ciocolata neagră cu două linguri de apă şi cu uleiul pe baie de aburi, apoi se întinde peste chec. Se decorează cu fructe uscate.