Prăjitură cu ciocolată şi portocale

13 octombrie 2015   Mese festive

Combinaţia de portocale şi ciocolată este una dintre cele mai delicioase şi mai inspirate!

Ingrediente

65 g coajă de portocale confiate

200 g ciocolată neagră menaj

125 g unt

3 ouă

125 g zahăr

2 linguri lichior de portocale

100 g făină

un praf de sare

Mod de preparare

Ungi o tavă cu unt şi o pui la frigider. Coaja de portocală o tai julien. Topeşti ciocolata la bain marie, apoi încorporezi untul tăiat bucăţele. Baţi gălbenuşurile cu zahărul, până se topeşte, adaugi lichiorul şi făina. Încorporezi apoi amestecul de ciocolată şi amesteci până obţii o pastă omogenă. Adaugi fâşiuţele de coajă de portocală şi ames teci. Baţi tare albuşurile cu un praf de sare şi le adaugi în pasta omogenă amestecând încet.

Torni compoziţia în tavă şi pui în cuptorul preîncălzit 20 de minute. O laşi să se răcească, o acoperi cu folie alimentară şi o păstrezi la rece 8 ore.

Mai multe