Prăjitură cu ciocolată şi zmeură

6 februarie 2017   Mese festive

Niciodată nu ne putem sătura îndeajuns de dulciuri aşa că, atunci când pofta îşi face apariţia, încearcă această reţetă de prăjitură cu ciocolată şi zmeură pentru un desert de vis.

De ce ai nevoie pentru a pregăti prăjitura cu ciocolată şi zmeură

65 g cacao

450 g făină

200 g zahăr

7 g praf de copt

7 g bicarbonat de sodiu

4 g sare

250 ml cafea

3 ouă

10 g pudră de vanilie

250 ml ulei vegetal

200 g zmeură

Pentru topping

170 g gem de zmeură

230 g ciocolată neagră, mărunţită fin

250 g frişcă

Cum prepari prăjitura cu ciocolată şi zmeură

Încălzeşti cuptorul la 170 de grade. Într-un bol mixezi toate ingredientele pentru prăjitură, cu excepţia zmeurei, până se încorporează foarte bine. Adaugi peste zmeura. Pui amestecul într-o tigaie şi găteşti timp de 50-60 de minute. Dai la răcit 10 minute.

Încălzeşti gemul de zmeură la cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde, apoi îl torni peste prăjitură. Pentru glazură, laşi frişca în microunde 1 minut, după care adaugi în ea ciocolata mărunţită până se topeşte. O presari deasupra prăjiturii. Asesonezi cu extra zmeură şi serveşti imediat.

Sursa http://theseasidebaker.com

Mai multe