Prăjitură cu coniac

16 noiembrie 2015   Mese festive

Cu puţin efort vei obţine prăjitura perfectă pentru a-i surprinde pe cei dragi. Mai ales când vine vorba de această prăjitură cu coniac.

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu coniac

4 ouă

150 g zahăr pudră

1 lingură esenţă de vanilie

100 g unt, topit

150 g făină

300 ml lapte

100 ml coniac

1 linguriţă scorţişoară

Cum se prepară prăjitură cu coniac

Dă drumul la cuptor şi aşază hârtie de copt într-o tavă. Bate albuşurile până obţii o spumă tare. Mixează gălbenuşurile cu zahărul până îşi dublează volumul. Încorporează vanilia şi untul topit şi mixează până se omogenizează. Pune făina şi scorţişoara, laptele şi coniacul. La final omogenizează albuşurile.Toarnă compoziţia în tavă şi ţine-o la cuptor 40-50 de minute. Lasă se răcorească înainte să o scoţi din tavă.

Sursa foto http://www.butterandtype.com

http://www.butterandtype.com

Mai multe