Prăjitură cu coniac
16 noiembrie 2015
Mese festive
Cu puţin efort vei obţine prăjitura perfectă pentru a-i surprinde pe cei dragi. Mai ales când vine vorba de această prăjitură cu coniac.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu coniac
4 ouă
150 g zahăr pudră
1 lingură esenţă de vanilie
100 g unt, topit
150 g făină
300 ml lapte
100 ml coniac
1 linguriţă scorţişoară
Cum se prepară prăjitură cu coniac
Dă drumul la cuptor şi aşază hârtie de copt într-o tavă. Bate albuşurile până obţii o spumă tare. Mixează gălbenuşurile cu zahărul până îşi dublează volumul. Încorporează vanilia şi untul topit şi mixează până se omogenizează. Pune făina şi scorţişoara, laptele şi coniacul. La final omogenizează albuşurile.Toarnă compoziţia în tavă şi ţine-o la cuptor 40-50 de minute. Lasă se răcorească înainte să o scoţi din tavă.
Sursa foto http://www.butterandtype.com