Prăjitură cu cremă de brânză şi căpşuni
Oricând ne putem răsfăţa cu o prăjitură cu fructe de sezon. Aşa că profită de ultimele căpşuni din pieţe pentru acest desert!
Ingrediente Pentru aluat 100 g făină 70 g amidon alimentar 120 g zahăr pudră 1 pacheţel zahăr vanilat 4 ouă 1 linguriţă scorţişoară măcinată
250 g frişcă
4 linguri zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
500 g brânză de vaci cremoasă
20 g gelatină
1 linguriţă zeamă de lămâie
20 g gelatină
600 g căpşuni
100 ml apă
80 g zahăr
Cum se prepară
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă praful de scorţişoară, apoi făina şi amidonul alimentar, iar la sfârşit se amestecă uşor albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia într-o formă dreptunghiulară de 28x30 cm, tapetată cu hârtie specială, şi se coace, la foc potrivit, circa 25-30 de minute. Se freacă brânza cu zahărul şi zahărul vanilat, se încorporează frişca, zeama de lămâie şi gelatina înmuiată separat în apă rece şi topită, dar fără să dea în clocot. Crema obţinută se întinde, în strat uniform, deasupra blatului copt şi răcit. Pentru decor, se înmoaie gelatina, se topeşte la cald, fără a se fierbe, apoi se răceşte. Jumătate din căpşuni se zdrobesc, se amestecă cu zahărul, cu apa şi cu gelatina. Restul căpşunilor se taie bucăţi, se aşază deasupra cremei de brânză, iar peste ele se întinde un strat uniform de gelatină cu căpşuni. Se lasă la rece 3-4 ore.