Prăjitură cu cremă de cacao, reţeta pas cu pas
Dulce şi răcoros acest desert este numai bun de mâncat în aceste zile toride.
Ai nevoie de
Pentru foi
2 căni făină
10 ouă
1 ½ căni zahăr pudră
8 linguri ulei
Pentru cremă
7 linguri cacao 1 l lapte esenţă de rom, după gust 6 linguri zahăr 3 linguri făină 50 g unt
Pentru decor
ciocolată topită
fructe, după gust
decor de ciocolată
Cum se prepară
Pentru foi, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare, apoi încorporezi în ploaie zahărul, mixând continuu. Separat, freci gălbenuşurile cu uleiul, turnat în fir subţire. Omogenizezi, pe rând, în albuşuri 1-2 linguri de făină, mixezi, apoi 1-2 linguri gălbenuşuri şi mixezi bine după fiecare. Procedezi astfel până când termini îngredientele. Aluatul obţinut în împarţi în 2 tăvi tapetate şi îl dai la cuptorul încins până când trece testul scobitorii.
Laşi foile să se răcească în tăvi, le scoţi şi le tai în două. Trebuie să ai 4 foi.
Pentru cremă, amesteci ingredientele uscate, apoi torni laptele, mixezi să nu ai cocoloaşe şi aşezi aşezi vasul pe focul mic. Amesteci până când se îngroaşă crema, o dai deoparte şi pui esenţă de rom. O laşi la răcorit şi încorporezi untul.
Umpli foile cu crema de cacao, apoi îmbraci prăjitura în ciocolată topită şi o decorezi, după imaginaţie, cu fructe, iar pe margini îi aplici decor de ciocolată.