Prăjitură cu cremă de lămâie

6 ianuarie 2015   Mese festive

Răcoroasă şi uşor de făcut, această prăjitură cu cremă de lămâie este un deliciu alături de o cană de ceai sau cafea.

Ai nevoie de

Pentru crustă

170 g unt

400 g făină

150 g zahăr pudră

Pentru umplutură

6 ouă

500 g zahăr

1 cană zeamă de lămâie

coaja de la 1 lămâie

150 g făină

zahăr pudră pentru decor

Dă drumul la cuptor. Pentru crustă combină făina, zahărul pudră şi untul. Unge o tavă cu puţin unt şi întinde aluatul. Dă-l la cuptor pentru 20 de minute, până este uşor arămiu. Lasă-l să se răcească.

Pentru umplutură, bate ouăle cu zahărul, adaugă zeama de lămâie şi coaja. Încorporează făina şi omogenizează. Pune umplutura peste crustă şi dă-o la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Lasă prăjitura să se răcească, după care bag-o la frigider pentru câteva ore. Abia apoi o poţi porţiona. Presară zahăr pudră.

Sursa foto http://www.cookbooks365.com

http://www.cookbooks365.com

Mai multe