Prăjitură cu cremă de lămâie
Răcoroasă şi uşor de făcut, această prăjitură cu cremă de lămâie este un deliciu alături de o cană de ceai sau cafea.
Ai nevoie de
Pentru crustă
170 g unt
400 g făină
150 g zahăr pudră
Pentru umplutură
6 ouă
500 g zahăr
1 cană zeamă de lămâie
coaja de la 1 lămâie
150 g făină
zahăr pudră pentru decor
Dă drumul la cuptor. Pentru crustă combină făina, zahărul pudră şi untul. Unge o tavă cu puţin unt şi întinde aluatul. Dă-l la cuptor pentru 20 de minute, până este uşor arămiu. Lasă-l să se răcească.
Pentru umplutură, bate ouăle cu zahărul, adaugă zeama de lămâie şi coaja. Încorporează făina şi omogenizează. Pune umplutura peste crustă şi dă-o la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Lasă prăjitura să se răcească, după care bag-o la frigider pentru câteva ore. Abia apoi o poţi porţiona. Presară zahăr pudră.
Sursa foto http://www.cookbooks365.com