Prăjitură cu cremă de lămâie

28 octombrie 2014   Mese festive

Un gust inconfundabil şi o aromă care te îmbie de departe.

Ingrediente

Pentru foi

2 ouă 10 linguri ulei 8 linguri zahăr 1 linguriţă praf de copt 300 g făină

Pentru cremă

1 l lapte

200 g zahăr

8 linguri făină

1 lămâie

Mod de preparare

Pentru foi, amesteci ouăle cu zahărul până se topeşte, adaugi uleiul treptat, amestecând energic pentru a se încorpora perfect. Adaugi apoi în ploaie făina cernută

cu praful de copt şi frămânţi până se obţine un aluat tare, dar elastic, uşor de întins. Îl laşi să se odihnească 15 minute.

Întinzi două foi dreptunghiulare de mărimea tăvii în care vei face prăjitura şi le coci pe dosul tăvii unse şi tapetate. Coptul nu trebuie să depăşească 15 minute, deoarece foile devin casante şi se rup. Din acelaşi motiv, după coacere, le aşezi pe planşetă pentru a rămâne drepte după ce se răcesc.

Pentru cremă, fierbi 750 ml lapte amestecat cu zahărul.

Când fierbe, adaugi în fir subţire făina amestecată cu restul de lapte şi amesteci mereu până se îngroaşă. După ce se răceşte puţin, adaugi coaja rasă şi zeama de la lămâie, amestecând bine.

Aşezi prima foaie de prăjitură în tavă, torni deasupra crema de lămâie, acoperi cu cea de-a doua foaie şi presezi să se lipească perfect. Pui deasupra folie alimentară şi un tocător de lemn să se preseze bine. Laşi la rece câteva ore, timp în care foile se înmoaie.

În momentul servirii, o pudrezi cu zahăr şi o porţionezi.

sursa foto: StockFood

Mai multe