Prăjitură cu cremă de vanilie şi zahăr ars

14 iulie 2015   Mese festive

Este o prăjitură simplu de făcut, pentru care nu ai nevoie de multă abilitate în bucătărie. Iată cum se prepară prăjitura cu cremă de vanilie şi zahăr ars.

De ce ai nevoie pentru prăjitura cu cremă de vanilie şi zahăr ars

Pentru blat

4 ouă

4 linguri făină

3 linguri zahăr

1 plic zahăr vanilat

3 linguri ulei

1 lingură praf de copt

1 praf de sare

Pentru cremă

4 gălbenuşuri

4 linguri zahăr

3 linguri făină

500 ml lapte

150 g unt

1 lingură esenţă de vanilie

Pentru siropul de zahăr ars

6 linguri zahăr

200 ml apă

Cum se prepară prăjitura cu cremă de vanilie şi zahăr ars

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare împreună cu un praf de sare. Freci gălbenuşurile cu zahărul, iar când s-a topit torni uleiul în fir subţire. Încorporezi făina şi praful de copt şi la final albuşurile. Torni compoziţia într-o tavă cu hârtie de copt şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii.

Pentru cremă freci gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, până ce se topeşte, iar la final adaugi făina. Torni laptele şi amesteci până se omogenizează. Aşezi vasul pe foc, amestecând uşor până ce se îngroaşă. Dai deoparte şi laşi la răcit, iar la final pui untul mixat şi esenţa de vanilie.

Tai blatul în jumătate, întinzi crema, iar deasupra pui cealaltă foaie de blat.

Pentru sirop caramelizezi zahărul, iar când este uşor arămiu torni apa. Amesteci şi dai deoparte. Serveşti prăjitura alături de sirop.

Mai multe