Prăjitură cu cremă fiartă, reţeta pas cu pas
Un desert simplu, uşor de pregătit şi foarte gustos. Încearcă şi tu delicioasa prăjitură cu cremă fiartă!
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu cremă fiartă
1 pachet aluat congelat 300 g unt 300 ml lapte 3 ouă 1 ou, pentru uns 30 g făină 150 g zahăr
Cum se prepară prăjitura cu cremă fiartă
Pas 1
Baţi ouăle cu zahărul până devin o cremă fină.
Pas 2
Pui amestecul într-o cratiţă, pe baie de aburi, şi torni în fir subţire laptele. Amesteci continuu. Adaugi făina, iar când compoziţia începe să se îngroaşe, opreşti focul. Omogenizezi untul şi laşi crema să se răcească.
Pas 3
Când crema s-a răcit, o baţi cu mixerul 2 minute.
Pas 4
Din aluatul decongelat decupezi două forme rotunde. O bucată o pui într-o tavă în care ai întins hârtie de copt. Adaugi crema şi acoperi cu cealaltă bucată de aluat. Ungi prăjitura cu oul bătut şi o dai la cuptor 20-25 de minute, la 180 °C, până se rumeneşte frumos.