Prăjitură cu fructe şi cremă de lapte

6 martie 2016   Mese festive

Poţi prepara acest tort în avans, chiar de zi, pentru mama ori pentru cei dragi. Cu siguranţă toată lumea va fi absolut încântată de rezultat.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru blat 3 ouă 90 g zahăr 90 g făină 3 linguri cacao

300 ml lapte

3 gălbenuşuri

1 plic zahăr vanilat

3 linguri zahăr pudră

2 linguri făină

300 g fructe de orice fel

100 g zahăr

50 ml apă

10 g gelatină

Mod de preparare

Pentru blat, mixezi ouăle spumă, apoi le amesteci cu zahărul şi continui să le baţi încă cinci minute. Adaugi făina amestecată cu pudra de cacao şi încorporezi de jos în sus. Aluatul obţinut îl torni într-o formă tapetată şi-l dai la cuptorul încins 20-25 de minute. Când este gata, scoţi blatul din tavă şi-l laşă să se răcească.

Pentru cremă, amesteci laptele cu zahărul vanilat, le pui pe foc şi le ţii până se topeşte zahărul. Când începe să dea în clocot, torni compoziţia peste amestecul de gălbenuşuri, făină şi zahăr pudră. Întreaga compoziţie o pui la foc mic şi amesteci cu un tel pentru a nu începe să fiarbă. Când crema devine groasă, o iei de pe aragaz.

Peste blatul răcit torni crema şi-l dai la frigider. Între timp, prepari jeleul. Într-o cratiţă pui fructele, spălate în prealabil, cu apa şi zahărul. Le laşi să fiarbă până devin moi. Când ai obţinut un sirop, iei cratiţa de pe foc, pui gelatina şi amesteci până se topeşte. Torni jeleul peste tort, pe care-l dai la frigider peste noapte.

Mai multe