Prăjitură cu gem şi nuci
Gemurile din cămară îşi vor găsi restul în diferite deserturi. Unul dintre acestea este şi prăjitura cu gem şi nuci.
Ingrediente (1 tavă)
Pentru blat 6 ouă 6 linguri zahăr vanilat 6 linguri făină
1 borcan gem de caise
250 g nucă
200 g ciocolată neagră
100 ml frişcă
50 g unt
Mod de preparare
Baţi ouăle cu zahărul, până capătă o consistenţă spumoasă şi îşi dublează volumul de 2-3 ori. Adaugi treptat făina şi amesteci până se omogenizează, fără să aibă cocoloaşe. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor până trece testul scobitorii. Laşi blatul la răcit şi-l tai pe lung în trei părţi egale.
Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o amesteci cu frişca şi untul, până se omogenizează.
Macini nuca şi o amesteci cu gemul de caise, încălzit uşor. Pui jumătate din cremă peste prima foaie, o aşezi pe a doua, torni restul de cremă şi ultima foaie. Torni glazura şi dai prăjitura la rece, până a doua zi.
foto: profimedia