Prăjitură cu gem şi nuci

31 martie 2016   Mese festive

Gemurile din cămară îşi vor găsi restul în diferite deserturi. Unul dintre acestea este şi prăjitura cu gem şi nuci.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru blat 6 ouă 6 linguri zahăr vanilat 6 linguri făină

1 borcan gem de caise

250 g nucă

200 g ciocolată neagră

100 ml frişcă

50 g unt

Mod de preparare

Baţi ouăle cu zahărul, până capătă o consistenţă spumoasă şi îşi dublează volumul de 2-3 ori. Adaugi treptat făina şi amesteci până se omogenizează, fără să aibă cocoloaşe. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor până trece testul scobitorii. Laşi blatul la răcit şi-l tai pe lung în trei părţi egale.

Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o amesteci cu frişca şi untul, până se omogenizează.

Macini nuca şi o amesteci cu gemul de caise, încălzit uşor. Pui jumătate din cremă peste prima foaie, o aşezi pe a doua, torni restul de cremă şi ultima foaie. Torni glazura şi dai prăjitura la rece, până a doua zi.

foto: profimedia

Mai multe