Prăjitură cu îngheţată

21 iulie 2014   Mese festive

Un desert special care va avea mare efect la aniversările de familie. Uite reţeta pentru prajitura cu inghetata:

Ingrediente

Pentru crustă

½ cană biscuiţi fărâmiţaţi 6 linguri unt nesărat, topit 1lingură zahăr

biscuiţi

Pentru aluat

½ cană unt nesărat, la temperatura camerei

¼ cană zahăr

½ cană zahăr brun

2 linguri lapte

2 linguriţe esenţă de vanilie

1 cană făină

¼ linguriţă sare

¾ cană bucăţele de ciocolată

Alte ingrediente

2 căni mari

îngheţată de vanilie

½ cană sirop de ciocolată

10 bezele

sirop de caramel

Mod de preparare

Pune toate ingredientele pentru crustă într-un bol mare şi amestecă cu o lingură. Pune-o într-o formă pentru tartă şi întinde-o, având grijă să formezi marginile înalte. Pune crusta la congelator pentru 15 minute.

Umple crusta cu îngheţată. Du crusta la congelator pentru încă 1 oră. Pune siropul de ciocolată deasupra îngheţatei şi întinde-l cu o spatulă. Pune din nou la congelator până faci aluatul pentru prăjitură.

Într-un bol bate untul cu zahărul. Adaugă treptat laptele şi esenţa de vanilie. Adaugă făina, sarea şi bucăţelele de ciocolată. Amestecă până când se formează aluatul. Ia crusta cu îngheţată de la congelator şi pune deasupra aluatul.

Pune la congelator pentru încă 1 oră. Pune

bezelele

la cuptor pentru 30-45 de secunde. Folosind o spatulă pune bezelele, una câte una peste prăjitură. Acoperă prajitura cu inghetata cu sirop de caramel.

Ţine prăjitura cu inghetata la frigider.

Tort cu inghetata de ciocolata si menta

Tort cu inghetata de ciocolata si menta

Inghetata de ananas

Inghetata de ananas

Tarta cu inghetata de menta

Tarta cu inghetata de menta

Sursa: http://www.azestybite.com

Mai multe