Prăjitură cu lămâie şi gem de piersici
Bundt Cake, cum mai este numită, datorită formei speciale a tăvii în care se pregăteşte, această prăjitură cu lămâie şi gem de piersici este desertul ideal pentru zilele în care vrei să pregăteşti o surpriză dulce întreaga familie.
De ce ai nevoie pentru a pregăti prajitura cu lămâie şi gem de piersici
250 g unt
400 g făină
15 g praf de copt
1 praf de sare
400 g zahăr
coaja rasă de la 8 lămâi
4 ouă
240 g lapte bătut
170 g gem sau piersici la conservă
zeama de la ½ lămâie
Cum pregăteşti prăjitura cu lămâie şi gem de piersici
Încălzeşti cuptorul la 170 de grade. Amesteci praful de copt, praful de sare şi făina într-un bol. Într-un alt vas combini zahărul şi coaja rasă de lămâie, până se încorporează bine. Adaugi untul cubuleţe şi mixexi timp de 4 minute. Spargi ouăle pe rând şi continui să amesteci încă aproximativ 4 minute. Pui alternând compoziţia cu făina şi laptele bătut, iar la final torni aluatul într-o tavă de copt specială.
Dai la cuptor 1 oră. Încălzeşti gemul de piersici şi zeama de lămâie până încep să fiarbă, aproximativ 6-8 minute. Torni glazura peste prăjitură şi serveşti după ce s-a răcit puţin.
Sursa http://www.epicurious.com