Prăjitură cu mac şi glazură de lămâie
Despre seminţele de mac am aflat recent că suntbenefice şi în o serie de remedii naturiste pentru sănătatea tenului. Dar cât de bune sunt ele în prăjituri? Păi nu poţi afla decât dacă prepari şi tu una. Cum ar fi prăjitura cu mac şi glazură de lămâie.
Prăjitură cu mac şi glazură de lămâie - Ingrediente
Pentru blat 400 g făină 100 g mac 200 ml lapte 250 g zahăr 4 ouă 250 g margarină 2 lămâi 1 plic praf de copt
150 g zahăr pudră
zeama de la 2 lămâi
1 portocală pentru decor
Prăjitură cu mac şi glazură de lămâie - Cum se prepară:
Se freacă margarina moale cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile pe rând, apoi se încorporează jumătate din făină, praful de copt şi tot macul. Se toarnă treptat laptele, se adaugă restul de făină, coaja rasă de lămâie şi albuşurile bătute spumă tare. Se toarnă compoziţia într-o tavă de 20x30 cm unsă şi tapetată şi se dă la cuptor pentru 45 de minute.
Se amestecă zahărul pudră cu zeama de lămâie şi trei linguri de apă caldă până se obţine o glazură lucioasă. Se întinde peste prăjitura răcită, se porţionează şi se decorează prăjitura cu mac şi glazură de lămâie cu felii de portocală curăţate de pieliţă.