Prăjitură cu mandarine

29 ianuarie 2015   Mese festive

Nevoia de dulce poate fi satisfăcută cu câteva reţete simple, ce implică fructe proaspete, sănătoase şi gustoase...Citricele, căci despre ele este vorba, îţi asigură o imunitate de fier,deci sunt perfecte acum, în plin sezon rece, iar cei mici le adoră. Iată o delicioasă prăjitură cu mandarine.

Ingrediente pentru prăjitură cu mandarine

Pentru blat 5 ouă 1 cană zahăr pudră 1 cană făină 4-5 linguri ulei 1 vârf de sare

100 g fructe de pădure congelate

500 ml frişcă lichidă grasă (35%)

4-5 foi gelatină

250 g zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

5-6 mandarine

100 ml suc mandarine

3 foi gelatină

Mod de preparare pentru prăjitură cu mandarine

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi spumă albuşurile, cu un praf de sare, apoi adaugi în ploaie zahărul pudră. Freci ca pentru maioneză gălbenuşurile cu ulei şi, când sunt gata, le încorporezi în albuşuri, alternând o lingură de făină cu una

de gălbenuş, până când termini întreaga cantitate. Amesteci de sus în jos şi la sfârşit torni aluatul într-o tavă de aragaz (dreptunghiulară). Dai la cuptor până trece testul

scobitorii. Pentru cremă, decongelezi fructele de pădure şi le laşi la scurs, într-o sită. Amesteci frişca împreună cu zahărul vanilat şi adaugi foile de gelatină, preparate conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Bagi la rece, 30 de minute. Mixezi fructele de pădure cu zahărul, apoi le încorporezi în crema de frişcă. Pentru decor, cureţi mandarinele de coajă, le îndepărtezi pieliţele şi le tai felii subţiri. Pregăteşti gelatina conform instrucţiunilor şi o amesteci cu sucul şi cu mandarinele. Întinzi uniform crema peste blatul răcit, torni deasupra amestecul de mandarine şi nivelezi uşor. Dai la frigider prăjitura cu mandarine până se întăreşte.

sursa foto: Profimedia

Mai multe