Prăjitură cu mere răsturnată
Am pregătit pentru acest weekend cea mai bună prăjitură cu mere. ne-am convisn de asta numai după ce am amâncat-o! Repede am zice! Şi pentru că nu am avut cum să vă trimitem şi vouă câte o felie, vă propunem reţeta ca să o gătiţi şi voi! Ingrediente
300 g făină
150 g zahăr
250 ml apă
1 linguriţă praf de copt
150 ml ulei
150 g alune
1 linguriţă scorţişoară
50 g stafide
4 mere
150 g zahăr
150 g gem sau dulceaţă
150 ml compot
Mod de preparare
Pentru umplutură, pui zahărul şi-l topeşti într-o tavă pentru tort. Tapetezi pereţii tăvii cu zahărul caramelizat, iar apoi aşezi în tavă merele întregi spălate şi curăţate de cotor. Le umpli cu stafide şi dulceaţă sau gem şi le dai la cuptorul preîncălzit 15-20 de minute, până se coc şi lasă zeamă. Între timp, prepari blatul. Amesteci făina cu zahărul, scorţişoara şi praful de copt. Adaugi uleiul şi apa şi omogenizezi. La final pui alunele. Torni aluatul peste merele caramelizate şi dai tava la cuptor alte 40 de minute, până când prăjitura trece testul scobitorii. Când este gata, o laşi să se răcească 10 minute, apoi o răstorni pe un platou şi o însiropezi cu compot.