Prăjitură cu mere şi miere

19 aprilie 2015   Mese festive

Prăjiturile cu mere sunt uşoare, simplu de preparat şi foarte gustoase. Mai mult decât atât, această reţetă pe care ţi-am pregătit-o menită să te bucure.

Ingrediente

250 g făină 150 g zahăr 250 ml apă 2 linguri miere 100 ml ulei 1 linguriţă bicarbonat 1 linguriţă zeamă de lămâie ½ linguriţă praf de copt 1 lingură cacao 2 mere

Mod de preparare

Amesteci făina cu praful de copt. Într-un vas separat torni zahărul, apa şi uleiul şi le pui pe baie de aburi. Adaugi mierea şi amesteci până se topeşte împreună cu zahărul. Pui bicarbonatul stins cu zeama de lamâie. Vei obţine o compoziţie spumoasă care-şi va dubla volumul. Iei amestecul de pe baia de aburi şi-l încorporezi cu făina, treptat. Într-o tavă în care ai întins hârtie de copt pui 1/3 din aluat. Restul îl amesteci cu pudra de cacao şi-l torni deasupra. Speli merele, le tai felii subţiri şi le pui peste prăjitură. Dai tava la cuptorul preîncălzit 35 de minute, până trece testul scobitorii.

Mai multe