Prăjitură cu mere şi nucă de cocos FOTO
Ştim cu toţii tot felul de reţete de prăjituri cu mere. La combinarea lor, imaginaţia nu are limite. Mărturie stă următorul „experiment”.
Ingrediente (1 tavă) Pentru aluat 100 g unt 100 g zahăr 120 g făină 2 ouă
3 mere
1 lămâie
50 g zahăr
50 g stafide
50 g nucă de cocos
unt
Mod de preparare
Cureţi merele de coajă, le tai jumătăţi şi le scoţi căsuţa seminţelor. Jumătăţile de mere le tai felii, dar la unul din capete nu străpungi.
Pui merele la fiert 5 minute în apă amestecată cu sucul de la lămâie şi zahărul. Le scurgi şi le laşi să se răcească.
Tai untul moale în bucăţi mici şi îl mixezi cu zahărul, apoi adaugi gălbenuşurile şi continui să baţi.
Se pun albuşurile bătute spumă tare şi se încorporează făina uşor, amestecând de jos în sus. Torni aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt topit.
Aşezi merele pe aluat, deschise ca un evantai. Speli stafidele cu apă fierbinte, le scurgi bine şi le pui peste mere. Presari nuca de cocos.
Introduci forma la cuptor, la foc potrivit, pentru 40-45 de minute. Laşi să se răcească în formă, după care o tai.