Prăjitură cu morcovi şi cremă de brânză

23 aprilie 2014   Mese festive

Dacă nu v-aţi convins încă, vă spunem noi: primăvara chiar a venit! Şi dacă te pregăteşti să o întâmpini o poţi face cu această reţetă de prăjitură de morcovi cu cremă de brânză. Este o reţetă clasică, delicioasă, dar cu un plus de savoare.

Ingrediente:

Pentru blat: 3 căni de morcovi daţi pe răzătoare o cană şi trei sferturi de zahăr 1 cană ulei 3 ouă 1 linguriţă vanilie 2 căni făină 2 linguriţe praf de copt 2 linguriţe scorţişoară sare

250 g cremă de brânză (sau brânză de vaci)

un sfert de cană zahăr

1 ou

1 linguriţă vanilie

zahăr pudră pentru ornat

Mod de preparare:

Primul pas, după ce ţi-ai adunat toate ingredientele pe lângă tine, este să încingi cuptorul. Pregăteşte „tava pentru guguluf“, unge-o cu puţin ulei sau unt. Amestecă într-un bol făina, praful de copt, scorţişoara şi sarea. Pentru blat, pune morcovii, zahărul, uleiul, ouăle şi vanilia într-un bol mare şi amestecă până se combină perfect ingredientele. Treptat, adaugă făina şi încorporeaz-o.

Într-un alt vas, amestecă cremă de brânză sau brânza de vaci cu zahărul, oul şi vanilia şi amestecă până se combină.

Toarnă jumătate din aluat în tavă. Apoi pune din amestecul de brânză şi toarnă restul de aluat. Lasă la copt, la foc mediu, timp de 50-60 de minute sau până trece de testul cu scobitoarea. Lasă la răcorit pentru 10 minute în tavă şi apoi scoate prăjitura din tavă şi dă-o deoparte. Presară zahăr pudră pe deasupra.

Sursa: alidaskitchen.com

Mai multe