Prăjitură cu mure şi firimituri, reţeta pas cu pas

27 iunie 2017   Mese festive

Serveşte această prăjitură împreună cu o ceaşcă de cafea sau un pahar de limonadă şi prietenele tale te vor vizita mai des în această vară. Iată cum se prepară prăjitura cu mure şi cu firmituri!

De ce ai nevoie pentru prăjitură

Pentru firimituri

50 g unt

70 g zahăr pudră

coaja de la 1 lămâie verde

sucul de la 1 lămâie verde

150 g făină

Pentru blat

270 g făină

150 g zahăr

1 linguriţă praf de copt

2 ouă

150 g iaurt grecesc

1 lime

200 g mure

Pentru glazură

100 g zahăr pudră

esenţă de vanilie, după gust

2-3 linguri lapte

Cum se prepară prăjitura

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Pentru firimituri, combini untul cu zahărul, apoi adaugi sucul şi coaja de la lămâia verde. Omogenizezi şi încorporezi făina, amestecând până când obţii un aluat cu aspect nisipos. Îl dai la rece.

Pentru prăjitură, combini făina cu praful de copt şi zahărul. Separat, amesteci ouăle cu iaurtul, coaja şi sucul de la lime. Încorporezi făina şi omogeniezi, apoi torni compoziţia în tavă şi pui din loc în loc mure. Presari firimiturile şi dai prăjitura la cuptor până când se rumeneşte uşor pe margini. O laşi să se răcească.

Pentru glazură, freci zahărul pudră cu esenţa de vanilie şi laptele până când obţii o cremă fină lichidă, pe care o torni peste prăjitură.

Sursa http://www.theoldschoolcook.com

http://www.theoldschoolcook.com

Mai multe