Prăjitură cu mure şi firimituri, reţeta pas cu pas
Serveşte această prăjitură împreună cu o ceaşcă de cafea sau un pahar de limonadă şi prietenele tale te vor vizita mai des în această vară. Iată cum se prepară prăjitura cu mure şi cu firmituri!
De ce ai nevoie pentru prăjitură
Pentru firimituri
50 g unt
70 g zahăr pudră
coaja de la 1 lămâie verde
sucul de la 1 lămâie verde
150 g făină
Pentru blat
270 g făină
150 g zahăr
1 linguriţă praf de copt
2 ouă
150 g iaurt grecesc
1 lime
200 g mure
Pentru glazură
100 g zahăr pudră
esenţă de vanilie, după gust
2-3 linguri lapte
Cum se prepară prăjitura
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Pentru firimituri, combini untul cu zahărul, apoi adaugi sucul şi coaja de la lămâia verde. Omogenizezi şi încorporezi făina, amestecând până când obţii un aluat cu aspect nisipos. Îl dai la rece.
Pentru prăjitură, combini făina cu praful de copt şi zahărul. Separat, amesteci ouăle cu iaurtul, coaja şi sucul de la lime. Încorporezi făina şi omogeniezi, apoi torni compoziţia în tavă şi pui din loc în loc mure. Presari firimiturile şi dai prăjitura la cuptor până când se rumeneşte uşor pe margini. O laşi să se răcească.
Pentru glazură, freci zahărul pudră cu esenţa de vanilie şi laptele până când obţii o cremă fină lichidă, pe care o torni peste prăjitură.