Prăjitură cu nucă de cocos

1 decembrie 2015   Mese festive

Îmbrăcată în fulgi din nucă de cocos, această prăjitură te trimite cu gândul la fulgii de nea şi la zăpada care trosneşte sub tălpi.

Ingrediente

Pentru blat 2 căni zahăr 1 cană unt 5 ouă 2 căni făină 1 linguriţă praf de copt 1 cană lapte bătut 1 cană fulgi de cocos

200 g unt

500 g cremă de brânză

100 g zahăr pudră

1 esenţă de vanilie

2 linguri lapte

1 cană fulgi de cocos

gem de caise

zeamă de compot de ananas

Mod de preparare

Pentru blat, freci spumă untul moale cu zahărul, adaugi pe rând gălbenuşurile, bătând bine după fiecare. Cerni ­într-un vas făina amestecată cu praful de copt. Încorporezi în crema de unt, turnând alternativ, făină şi lapte bătut, mixând bine, şi adaugi fulgii de cocos. Separat, baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi le încorporezi în aluat, amestecând uşor. Torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi coci în cuptorul preîncălzit circa 30 de minute. Laşi să se răcească.

Pentru cremă, freci spumă untul cu crema de brânză, adaugi zahărul pudră, esenţa de vanilie şi laptele. Încorporezi uşor ¾ din fulgii de cocos. Însiropezi cu compot de ananas primul blat, întinzi ¾ din cremă apoi pui un strat subţire de gem, aşezi celălalt blat însiropat, întinzi restul de cremă şi presari fulgii de cocos rămaşi. Tai rondele cu o formă specială rotundă sau cu un pahar mai mare.

Mai multe