Prăjitură cu nucă şi ciocolată

10 februarie 2016   Mese festive

Nuca şi ciocolata, această combinaţie perfectă a iernii! iat-o într-un desert special!

Ingrediente (1 tavă)

4 ouă 250 g unt 300 g zahăr 3 linguri cacao 2 linguri cafea 250 ml lapte 200 g făină 1 praf de copt coaja şi zeama de la 1 lămâie 1 zahăr vanilat 100 g stafide 1 lingură rom 150 g nucă coaptă 1 praf sare

200 g ciocolată amăruie

200 ml frişcă lichidă

Mod de preparare

Fierbi laptele, untul, zahărul, zahărul vanilat, cacaua, cafeaua, coaja de lămâie şi un praf de sare. După ce au fiert, laşi la răcit. Adaugi gălbenuşurile, praful de copt stins în zeamă de lămâie, romul, stafidele şi nuca pisată. Amesteci uşor, încorporezi albuşurile bătute spumă, apoi făina cernută. Compoziţia o torni într-o tavă tapetată şi o laşi să se coacă la foc potrivit.

Pentru cremă, topeşti ciocolata în frişcă, pe baie de aburi. Amesteci până se omogenizează şi laşi să se răcească. Când este gata, laşi prăjitura să se răcească şi o îmbraci în ciocolată.

Mai multe