Prăjitură cu nuga

18 septembrie 2014   Mese festive

Un desert special şi repede de preparat! De asta ai nevoie atunci când musafirii se anunţă la masă!

Ingrediente

300 g miere de albine 3 albuşuri 75 ml apă 250 g zahăr 250 g alune 2 mandarine Pentru sosul de ciocolată şi caramel

150 g frişcă

175 g ciocolată

1 lingură ăudră de cacao

2 linguri zahăr

Mod de preparare

Se pune mierea într-o crăticioară şi se încălzeşte la foc mic.

În alt vas, se fierbe zahărul cu apa până începe să se îngroaşe şi apoi se amestecă cu mierea de albine. Se lasă la răcit.

Separat, se bat albuşurile spumă tatre şi se adaugă treptat amestecul de miere cu asirop de zahăr, bătând continuu până se obţine o cremă moale. Se adaugă alunele prăjite în prealabil şi se amestecă bine. Compoziţia se aşază într-o formă torundă şi se dă la frigider câteva ore.

Între timp, se prepară sosul de ciocolată, amestecând frişca cu ciocolata tăiată mărunt şi pudra de cacao. Se fierbe la foc mic până se îngroaşă. Cele 2 linguri de zahăr se fierb cu o linguriţă de apă până se caramelizează.

În momentul servicrii, se scoate desertul din formă, se aşază pe un platou, se decorează cu felii de mandarine şi alune prăjite, şi de jur-împrejur se formează o „pânză de păianjen“ din sosul de cfiocolată şi caramel.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe