Prăjitură cu piersici şi migdale

8 februarie 2016   Mese festive

Profităm de proviziile din cămară şi folosim fructele din compoturi în prăjituri delicioase. De data aceasta, vorbim de o prăjitură cu piersici şi migdale cu care ne propunem să-i răsfăţăm pe cei dragi. Cu siguranţă vor aprecia efortul nostru şi timpul petrecut în bucătărie pentru acest delicios rezultat!

Ingrediente (8 porţii)

Pentru aluat 500 g făină 40 g drojdie 2 linguri zahăr 250 ml lapte călduţ 1 esenţă de vanilie 2 ouă 50 g unt 1 praf de sare

500 ml lapte

40 g amidon alimentar

100 g zahăr

500 ml smântână

200 g piersici din compot

50 g fulgi de migdale

Mod de preparare

Se aşază făina într-un castron, se face o gau-ră în mijloc şi se pune drojdia. Se adaugă o linguriţă de zahăr, puţin lapte călduţ şi se amestecă cu puţină făină. Se lasă la crescut într-un loc cald circa 30 de minute.

Se adaugă restul de zahăr, esenţa, untul topit, ouăle, laptele şi un praf de sare. Se frământă un aluat moale, care se lasă să crească aproximativ 30 de minute.

Laptele, zahărul, smântâna şi amidonul se fierb pe foc până se îngroaşă. Se lasă să se răcească, amestecând continuu.

Se aşază aluatul într-o tavă mai mică unsă cu ulei, se întinde cu mâinile şi se mai lasă să crească 15 minute. Se toarnă crema peste aluat şi se nivelează bine.

Se scot piersicile din compot şi se scurg, după care se taie felii. Se aşază peste crema din tavă, iar deasupra se presară fulgii de migdale. Se introduce la cuptor pentru 40 de minute, la foc potrivit.

Mai multe