Prăjitură cu pişcoturi şi portocale

27 noiembrie 2015   Mese festive

Mirosul lor ne aminteşte de iarnă şi de sărbători, gustul este foarte plăcut, însă nici la capitolul „sănătate” portocalele nu sunt mai prejos. Dar până una alta, iată o reţetă de prăjitură cu pişcoturi şi portocale.

Ingrediente (8 porţii)

20 pişcoturi de­ şampanie 3 portocale 400 ml frişcă lichidă 400 g brânză de vaci ­cremoasă (bine scursă) 300 g zahăr 20 g gelatină

Cum se prepară

Se pune gelatina la înmuiat în ­puţină apă rece, se topeşte, apoi se lasă să se răcească. Se curăţă portocalele de coajă, se desfac feliile şi se curăţă pieliţele albe. Se mixează brânza de vaci cu zahărul, se adaugă ­frişca lichidă, gelatina răcită şi se mixează puţin.

Se aşază un strat de pişcoturi, unul lângă altul, într-o formă lunguiaţă termorezistentă, se adaugă un strat subţire de cremă de brânză cu frişcă, se adaugă un strat de ­felii de portocale, aşezate mai rar, apoi cremă de brânză şi se continuă cu pişcoturi, repetându-se schema până se epuizează toate ingre­dientele.

Ultimul strat va fi de portocale. Se umple spaţiul dintre felii cu cremă de brânză, se nivelează frumos deasupra şi se lasă la rece 3-4 ore. Se serveşte tăiată felii şi decorată cu frunze de mentă proaspătă.

Mai multe