Prăjitură cu prune
Sunt o mulţime de reţete pentru deserturi cu prune. De data aceasta, am ales pentru tine o prăjitură gustoasă, deosebit de aromată şi uşor de preparat.
Ingrediente:
Pentru aluat: 1 ou 120 ml lapte 2 linguri zahăr 1 praf sare 10 g drojdie uscată 2 linguri unt topit făină cât cuprinde 500 g prune scorţişoară, după gust
100 g unt
100 g zahăr
200 g făină
Mod de preparare:
Într-un bol amesteci drojdia cu zahărul (1 lingură), cu laptele, puţină făină şi cu un praf de sare. Laşi să crească maiaua. Pentru firimituri, omogenizezi toate ingredientele până când obţii un aluat sfărâmicios pe care-l păstrezi.
Separat, faci un aluat din făina cernută, untul topit şi laptele călduţ. Omogenizezi bine ingredientele, apoi torni maiaua, adaugi oul şi frămânţi în continuare până se încorporează. Laşi la dospit 40 de minute.
Cureţi prunele, le tai în două şi le scoţi sâmburii. Le pui într-un castron şi torni peste ele zahărul tos rămas şi un praf de scorţişoară. Le laşi 30 de minute, până începe să se topească zahărul. Tapetezi o tavă, pui aluatul întins cu sucitorul şi adaugi prunele, cu coaja în jos.
Deasupra fructelor presari firimiturile şi dai la cuptor, cam 50 de minute. După ce s-a răcit, tai plăcinta şi o pudrezi. O serveşti atât caldă, cât şi rece.
Dificultate medie
1 tavă
Timp de preparare: 2h