Prăjitură cu struguri
O prăjitură de sezon foarte gustoasă şi pe care o poţi pregăti la orice ocazie!
Ingrediente
5 ouă 300 g zahăr 225 g unt moale 125 ml ulei 500 g făină 190 ml lapte 2 linguriţe praf de copt 1 fiolă esenţă de vanilie coaja rasă de la 1 lămâie 500 g struguri
Mod de preparare
Speli strugurii şi laşi bobiţele să se usuce pe un prosop. Mixezi ouăle cu zahărul până când amestecul îşi triplează volumul. Fără a opri mixerul, adaugi untul moale, apoi, treptat, uleiul şi laptele. Amesteci făina cu praful de copt, coaja de lămâie şi le adaugi la compoziţia de mai sus. La final, pui esenţa de vanilie.
Aluatul format îl laşi deoparte 10 minute, apoi îl amesteci cu jumătate din boabele de struguri şi-l torni într-o tavă tapetată. Deasupra pui boabele de struguri rămase şi dai tava la cuptorul preîncălzit 1 oră sau până trece testul scobitorii. Când este gata, laşi prăjitura să se răcească în tavă 15 minute, apoi o poţi pune pe un platou.