Prăjitură cu struguri şi bezea

18 septembrie 2017   Mese festive

Dacă îţi plac strugurii trebuie neapărat să încerci această prăjitură cu bezea, care te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente: 4 ouă 150 ml lapte 180 g unt, la temperatura camerei 270 g zahăr 100 ml ulei 400 g făină 1 plic zahăr vanilat 10 g praf de copt 1 linguriţă mac 500 g struguri Pentru bezea: 4 albuşuri 250 g zahăr

Baţi ouăle cu zahărul 8 minute, la viteză mare, până obţii o compoziţie deschisă la culoare şi pufoasă. Adaugi bucăţele de unt moale, zahărul vanilat

şi uleiul. Continui să mixezi până obţii o compoziţie omogenă. Torni laptele. Adaugi făina cernută, praful de copt şi macul. Amesteci totul cu o paletă şi laşi aluatul deoparte 10 minute.

Amesteci bobiţele de struguri cu o lingură de făină, apoi le pui în aluat şi-l torni într-o tavă cu diametrul de 28 cm, tapetată. Coci prăjitura, la 180 °C, 45-50 de minute. Pentru bezea, baţi albuşurile cu zahărul până se întăresc. Scoţi tava din cuptor, pui bezeaua peste prăjitură şi o dai din nou la cuptor 10-15 minute, la 140 °C, până se întăreşte bezeaua.

Mai multe