Prăjitură de afine

29 august 2018   Mese festive

Cum este să îţi începi ziua savurând ceva dulce şi frumos colorat? Îţi propunem un desert uşor, perfect pentru orice anotimp. Vedetele incontestabile ale reţetei sunt delicioasele afine.

Ingrediente: 1/2 cană unt nesărat, la temperatura camerei zeama de la o lămâie 3/4 cană zahăr tos 1 ou, la temperatura camerei 1 esenţă de vanilie 2 căni de făină 2 linguri de făină 2 linguriţe praf de copt 1/2 linguriţă sare de mare 2 căni de afine proaspete, date printr-un jet de apă rece şi uscate 1/2 cană de lapte bătut 1 linguriţă de zahăr brun Preparare:

Încălzeşti cuptorul. Ungi cu puţin ulei o tavă cu diametrul de 20 cm. O presari cu faină şi o aşezi

deoparte.

Pui separat 1/3 cană de afine. Într-un castron de mărime medie, amesteci afinele rămase cu cele două linguri de făină. Într-un vas mic, combini cele două căni de făină, sarea şi praful de copt. Mixezi untul, zeama de lămâie şi zahărul tos până când s-a format o cremă uşoară şi pufoasă (ai grijă să cureţi pereţii vasului tot timpul). Încorporezi oul şi esenţa de vanilie. Adaugi 1/3 din amestecul de făină în crema de unt şi zahăr pregătită mai devreme şi încorporezi.

Continui prepararea adăugând 1/3 din cantitatea de lapte bătut. Omogenizezi, apoi continui să adaugi jumătate din făina rămasă, urmată de jumătate din laptele bătut rămas, până s-au

încorporat amândouă. Repeţi acest pas. Adaugi afinele amestecate mai devreme cu cele două linguri de făină, având grijă, pe cât posibil, să păstrezi fructele întregi.

Pui aluatul în tava pregătită şi aşezi peste el, în mod uniform, afinele puse deoparte mai devreme, apoi zahărul brun. Laşi compoziţia la cuptor pentru 50-60 minute (sau până când trece testul

scobitorii). Poţi servi prăjitura caldă sau la temperatura camerei. Dacă vrei să o savurezi mai multe zile, păstreaz-o la frigider.

Sursa:

https://www.savingdessert.com/blueberry-breakfast-cake/

Foto:

https://iambaker.net/wp-content/uploads/2018/02/Blueberry-Breakfast-Cake-I-am-Baker-4.jpg

Mai multe