Prăjitură de morcovi cu iaurt

16 februarie 2018   Mese festive

Încearcă o reţetă de prăjitură mai inedită, cu morcovi în loc de fructe.

De ce ai nevoie ca să prepari prăjitură de morcovi cu iaurt:

Pentru tartă:

250 g morcovi

250 g făină

200 g zahăr brun

150 ml ulei

60 g iaurt gras

3 ouă

2 plicuri zahăr vanilat

1 plic praf de copt

sare

scorţişoară, după gust

100 g nucă tocată

Pentru glazură:

250 g cremă de brânză

125 g unt moale 80% grăsime

250 g zahăr pudră

50 g smântână

1 plic zahăr vanilat

miez de nucă, pentru decor

Cum prepari prăjitură de morcovi cu iaurt:

Baţi ouăle cu zahărul până obţii un amestec spumos. Adaugi iaurtul, vanilia, sarea, uleiul şi mixezi din nou. La sfârşit, presari făina şi scorţişoara, praful de copt şi omogenizezi. Dai morcovii prin răzătoarea mică şi-i adaugi în amestec, împreună cu nuca tocată. Omogenizezi şi răstorni aluatul într-o tavă tapetată, apoi dai la cuptorul încins 40 de minute. După ce s-a copt, răstorni pe un grătar de bucătărie. Între timp, faci glazura, astfel: amesteci untul cu zahărul pudră şi cu vanilia. Adaugi smântâna şi mai mixezi puţin. La final, încorporezi brânza mascarpone. După ce s-a răcit prăjitura, întinzi glazura peste ea, decorezi cu bucăţi de nucă şi o porţionezi.

Mai multe