Prăjitură de morcovi cu iaurt
Încearcă o reţetă de prăjitură mai inedită, cu morcovi în loc de fructe.
De ce ai nevoie ca să prepari prăjitură de morcovi cu iaurt:
Pentru tartă:
250 g morcovi
250 g făină
200 g zahăr brun
150 ml ulei
60 g iaurt gras
3 ouă
2 plicuri zahăr vanilat
1 plic praf de copt
sare
scorţişoară, după gust
100 g nucă tocată
Pentru glazură:
250 g cremă de brânză
125 g unt moale 80% grăsime
250 g zahăr pudră
50 g smântână
1 plic zahăr vanilat
miez de nucă, pentru decor
Cum prepari prăjitură de morcovi cu iaurt:
Baţi ouăle cu zahărul până obţii un amestec spumos. Adaugi iaurtul, vanilia, sarea, uleiul şi mixezi din nou. La sfârşit, presari făina şi scorţişoara, praful de copt şi omogenizezi. Dai morcovii prin răzătoarea mică şi-i adaugi în amestec, împreună cu nuca tocată. Omogenizezi şi răstorni aluatul într-o tavă tapetată, apoi dai la cuptorul încins 40 de minute. După ce s-a copt, răstorni pe un grătar de bucătărie. Între timp, faci glazura, astfel: amesteci untul cu zahărul pudră şi cu vanilia. Adaugi smântâna şi mai mixezi puţin. La final, încorporezi brânza mascarpone. După ce s-a răcit prăjitura, întinzi glazura peste ea, decorezi cu bucăţi de nucă şi o porţionezi.