Prăjitură de pere cu nuci
O prăjitură de pere cu nuci, cu arome şi gusturi atât de diferite dar care se completează perfect, este ceea ce ne-am dori cu toţii să avem pe masă.
Ingrediente pentru prăjitură de pere cu nuci
Pentru aluat 250 g făină 1/2 linguriţă praf de copt 70 g zahăr pudră 1 pachet zahăr vanilat 1 praf de sare 150 g brânză de vaci 6 linguri ulei 1 ou
500 g pere
zeama de la 1/2 lămâie
100 ml frişcă
100 ml smântână
2 ouă
50 g zahăr pudră
2 linguri pulbere budincă de vanilie
100 g gem de afine
50 g afine uscate
100 g nuci
Mod de preparare pentru prăjitură de pere cu nuci
Perele se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie felii şi se stropesc cu zeamă de lămâie, pentru a nu oxida.
Se cerne făina cu praful de copt şi zahărul pudră. Se adaugă zahărul vanilat, un praf de sare, brânza de vaci, oul, uleiul şi se frământă un aluat potrivit de tare.
Se aşază hârtie de copt într-o tavă de 20x30 cm, se întinde aluatul în foaie şi se aşază în tavă.
Se întinde peste aluat gemul de afine, apoi se aşază feliile de pere. Se amestecă frişca cu smântâna, ouăle, zahărul pudră şi praful de budincă. Se toarnă amestecul peste pere, se presară cu nuci tocate şi afinele uscate.
Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 45 de minute. laşi părjitura de pere cu nuci să se răcească în tavă, apoi o tai bucăţi.
sursa foto: profimedia