Prăjitură Diplomat

14 ianuarie 2016   Mese festive

Nu am mai preparat de mult timp o astfel de prăjitură. Aşa că azi ni s-a făcut poftă şi am trecut la treabă!

Ingrediente (6 porţii)

1 pachet pişcoturi 4 ouă 6 linguri zahăr 4 linguri lapte praf 750 ml frişcă lichidă 1 compot de caise 2 pliculeţe gelatină 1 esenţă de vanilie

Mod de preparare

Amesteci ouăle cu zahărul şi cu laptele praf şi le pui pe aburi. Laşi până se întăreşte crema, amestecând continuu, după care o dai să se răcească. Pui gelatina la înmuiat în 100 ml de apă circa 10 minute. O topeşti pe foc, fără să fiarbă, o dai să se răcească, după care o amesteci cu crema de ou.

Baţi frişca bine, opreşti un sfert pentru ornat, iar restul o amesteci cu 3/4 din caisele din compot, tăiate cubuleţe, esenţa şi crema de ou cu gelatină. Aşezi pe fundul unei forme de tort cu pereţi detaşabili pişcoturi însiropate în zeama de compot şi torni crema. Dai la rece pentru cel puţin două ore.

Scoţi tortul din formă, îl îmbraci cu frişcă şi aşezi pe margine jumătăţi de pişcoturi. Cu ajutorul unui poş, ornezi tortul cu frişca rămasă şi cu bucăţi de caise. Dai la rece până este servit.

Mai multe