Prăjitură fragedă cu nuci
Bogate în proteine, lipide, vitamine şi minerale, nucile sunt considerate de specialiştii în nutriţie mai sănătoase decât migdalele sau alunele. Sunt recomandate pentru prevenirea bolilor de inimă, sănătatea sistemului nervos, combaterea cancerului şi a diabetului, menţinerea frumuseţii pielii şi îmbunătăţirea memoriei.
Ingrediente
Pentru aluat 2 ouă 400 g făină 200 g unt 150 g zahăr 1 linguriţă praf de copt
200 g nuci mărunţite
200 g dulceaţă de orice fel
Mod de preparare
Topeşti untul şi-l laşi să se răcească. Mixezi zahărul cu untul topit şi ouăle. Adaugi treptat făina amestecată cu praful de copt. Trebuie să obţii un aluat moale. Împarţi aluatul în două. Una dintre bucăţi o întinzi pe o tavă tapetată, o ungi cu dulceaţă, presari nucile mărunţite şi acoperi cu cealaltă foaie de aluat. Dai prăjitura la cuptorul preîncălzit 25 de minute, până se rumeneşte.