Prăjitura germană „Amprenta” cu ciocolată

20 februarie 2017   Mese festive

Un desert ideal cu ciocolată atunci când ai invitaţi la masă, această reţetă germană de prăjitură are un nume foarte haios şi este un adevărat deliciu.

De ce ai nevoie pentru a pregăti prăjitura germană cu ciocolată

110 g unt

130 g zahăr

5 ml esenţă de vanilie

1 vârf linguriţă sare

1 ou

30 ml lapte

30 g amidon de porumb

1/2 linguriţă praf de copt

40 g pudră de cacao

150 g şi 200 g făină, separat

Pentru glazură

120 g frişcă

55 g unt

65 g zahăr brun

100 g fulgi de cocos

esenţă de vanilie, după gust

nuci, după gust

Pentru topping-ul de ciocolată

175 g fulgi de ciocolată

Cum prepari prăjitura germană cu ciocolată

Încălzeşti cuptorul la 175 de grade. Într-un bol amesteci folosind un tel sau un mixer, la viteză medie, untul, zahărul, esenţa de vanilie şi sarea, până se formează un conţinut cremos. Adaugi oul şi laptele. Reglezi o temperatură mai mică şi mixezi peste amidonul de porumb, praful de copt, cacaua şi 150 g de făină, până se încorporează bine. Continui să adaugi câte o lingură de făină treptat, până aluatul nu mai este lipicios. E posibil să nu ai nevoie de toată făina rămasă.

Formezi biluţe potrivite, cu o mică scobitură în centru şi le aşezi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coci 9-10 minute, apoi laşi la răcit încă 5.

Pentru glazură, amesteci frişca, zahărul brun şi untul într-un vas, la temperatură medie. Laşi pe foc aproximativ 6-7 minute, până se îngroaşă, apoi presari în ea fulgii de cocos şi nuca mărunţită.

Umpli fiecare prăjitură cu glazură. Decorezi cu fulgii de ciocolată topiţi pe deasupra.

Sursa http://therecipecritic.com

Mai multe