Prăjitura germană „Amprenta” cu ciocolată
Un desert ideal cu ciocolată atunci când ai invitaţi la masă, această reţetă germană de prăjitură are un nume foarte haios şi este un adevărat deliciu.
De ce ai nevoie pentru a pregăti prăjitura germană cu ciocolată
110 g unt
130 g zahăr
5 ml esenţă de vanilie
1 vârf linguriţă sare
1 ou
30 ml lapte
30 g amidon de porumb
1/2 linguriţă praf de copt
40 g pudră de cacao
150 g şi 200 g făină, separat
Pentru glazură
120 g frişcă
55 g unt
65 g zahăr brun
100 g fulgi de cocos
esenţă de vanilie, după gust
nuci, după gust
Pentru topping-ul de ciocolată
175 g fulgi de ciocolată
Cum prepari prăjitura germană cu ciocolată
Încălzeşti cuptorul la 175 de grade. Într-un bol amesteci folosind un tel sau un mixer, la viteză medie, untul, zahărul, esenţa de vanilie şi sarea, până se formează un conţinut cremos. Adaugi oul şi laptele. Reglezi o temperatură mai mică şi mixezi peste amidonul de porumb, praful de copt, cacaua şi 150 g de făină, până se încorporează bine. Continui să adaugi câte o lingură de făină treptat, până aluatul nu mai este lipicios. E posibil să nu ai nevoie de toată făina rămasă.
Formezi biluţe potrivite, cu o mică scobitură în centru şi le aşezi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coci 9-10 minute, apoi laşi la răcit încă 5.
Pentru glazură, amesteci frişca, zahărul brun şi untul într-un vas, la temperatură medie. Laşi pe foc aproximativ 6-7 minute, până se îngroaşă, apoi presari în ea fulgii de cocos şi nuca mărunţită.
Umpli fiecare prăjitură cu glazură. Decorezi cu fulgii de ciocolată topiţi pe deasupra.
Sursa http://therecipecritic.com