Prăjitură japoneză cu brânză

5 mai 2015   Mese festive

Ne-a venit ideea acestei prăjituri, atunci când am vrut să preparăm ceva special, cu iz special, asiatic care să îi răsfeţe pe cei dragi. Păi şi ce ar putea fi mai bun, mai potrivit, decât o prăjitură japoneză cu brânză? Ziceţi şi voi, nu-i aşa că avem dreptate?

Prăjitură japoneză cu brânză - Ingrediente

250 g brânză de vaci 250 ml lapte 60 g unt, la temperatura camerei 6 gălbenuşuri 6 albuşuri 50 g făina 30 g mălai 130 g zahăr

Prăjitură japoneză cu brânză - Mod de preparare

Cerni şi amesteci făina de grâu cu mălail. Încingi cuptorul. Amesteci bine brânza de vaci bine scursă, cu laptele şi untul într-un vas. Dai deoparte. Într-un alt bol baţi albuşurile cu zahărul până se fac spumă tare. Adaugi în ploaie, peste compoziţia de brânză, combinaţia de făină şi mălai. Ai grijă să nu se formeze cocoloaşe! Apoi încorporezi cu grijă şi albuşurile bătute.Amesteci cu grijă fără a pierde consistenţa pufoasă!

Tapetezi o tavă rotundă cu hârtie de copt şi torni compoziţia obţinută. Aşezi tava într-un alt vas mult mai mare, eventual o tavă înaltă şi îl umpli cu apă fierbinte până ajunge la jumătatea tăvii cu prăjitură. laşi la cuptor 1 oră. Înainte de a scote prăjitura din cuptor, închide focul şui lasă uşa întredeschisă pentru 10 minute. serveşti prăjitura japoneză cu brânză rece, lăsată la frigider peste noapte.

sursa: https://thebountifulplate.wordpress.com

Mai multe