Prăjitură Marlenka cu ciocolată. Reţeta

24 septembrie 2015   Mese festive

Este un adevărat deliciu, mai ales dacă vă place mierea. Cu o cremă fină şi foi dulci, reţeta de prăjitură Marlenka cu ciocolată îţi va încânta papilele gustative. Te poţi convinge numai dacă o vei prepara numaidecât.

Prăjitură Marlenka cu ciocolată. Reţeta - Ingrediente

Pentru foi 250 g zahăr 80 g unt 2 ouă 5 linguri lapte 3 linguri miere 550 g făină 1 linguriţă bicarbonat

2 ouă

300 g miere

50 g unt

250 ml lapte condensat

150 g nuci

75 g ciocolată

25 g unt

Prăjitură Marlenka cu ciocolată. Reţeta - Mod de preparare

Amesteci făina cu bicarbonatul, iar restul ingredientelor le pui într-o cratiţă, pe baie de aburi. Amesteci până se omogenizează, după care dai deoparte şi laşi la răcorit. Încorporezi făina şi frămânţi până obţii un aluat elastic, dar care nu se ţine de degete. Împarţi aluatul în cinci bucăţi egale, pe care le întinzi. Coci foile separat pe fundul tăvii. Le laşi la răcit.

Pentru cremă, topeşti untul, mixezi ouăle şi pui în ele untul topit. Adaugi mierea, laptele condensat şi pui cratiţa pe foc mic, amestecând până se îngroaşă. Umpli foile cu cremă şi presari peste fiecare nucă. Topeşti ciocolata cu untul şi torni glazura pe deasupra.

Mai multe