Prăjitură mousse de ciocolată
Un desert delicios, prăjitura mousse de ciocolată te va cuceri de la prima degustare.
Ingrediente
250 g biscuiţi graham, mărunţiţi 60 g unt, topit 2 linguri zahăr ¼ linguriţă sare
Pentru cremă
350 g ciocolată
350 g smântână
2 ouă
30 g zahăr pudră
2 linguri unt
2 linguriţe esenţă de vanilie
ciocolată rasă, pentru decor
Mod de preparare – Prăjitură mousse de ciocolată
Amesteci biscuiţii cu zahărul, sarea şi untul topit. Pui compoziţia într-o tavă rotundă, presând uşor cu degetele. Dai la rece cel puţin 1 oră.
Topeşti ciocolata ruptă în bucăţele pe baie de aburi şi o combini cu untul până la omogenizare. Într-un bol, baţi gălbenuşurile cu esenţa de vanilie şi zahărul, apoi le încorporezi în ciocolata răcită.
Separat, mixezi albuşurile spumă, 5-7 minute, apoi le combini cu crema de ciocolată. Baţi smântâna până se face frişcă, apoi o amesteci în ciocolată. Torni în tavă, nivelezi, apoi dai la rece 2-3 ore. Decorezi cu ciocolată rasă.
Sursa http://12tomatoes.com