Prăjitură mousse de ciocolată

7 februarie 2018   Mese festive

Un desert delicios, prăjitura mousse de ciocolată te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente

250 g biscuiţi graham, mărunţiţi 60 g unt, topit 2 linguri zahăr ¼ linguriţă sare

Pentru cremă

350 g ciocolată

350 g smântână

2 ouă

30 g zahăr pudră

2 linguri unt

2 linguriţe esenţă de vanilie

ciocolată rasă, pentru decor

Mod de preparare – Prăjitură mousse de ciocolată

Amesteci biscuiţii cu zahărul, sarea şi untul topit. Pui compoziţia într-o tavă rotundă, presând uşor cu degetele. Dai la rece cel puţin 1 oră.

Topeşti ciocolata ruptă în bucăţele pe baie de aburi şi o combini cu untul până la omogenizare. Într-un bol, baţi gălbenuşurile cu esenţa de vanilie şi zahărul, apoi le încorporezi în ciocolata răcită.

Separat, mixezi albuşurile spumă, 5-7 minute, apoi le combini cu crema de ciocolată. Baţi smântâna până se face frişcă, apoi o amesteci în ciocolată. Torni în tavă, nivelezi, apoi dai la rece 2-3 ore. Decorezi cu ciocolată rasă.

Sursa http://12tomatoes.com

http://12tomatoes.com

Mai multe