Prăjitură mozaic
O prăjitură foarte uşor de preparat, în ciuda aspectului său pretenţios, prăjitura mozaic.
De ce ai nevoie pentru prăjitura mozaic
Pentru aluat
250 g unt
250 g zahăr
1 praf de sare
7 ouă
150 g făină
100 g amidon
1 linguriţă esenţă de vanilie
2 linguri cacao
sare
2 linguri gem
Pentru glazură
200 g ciocolată neagră
200 g frişcă
1 lingură unt
cacao, pentru decor
Cum se prepară prăjitura mozaic
Dai drumul la cuptor. Mixezi untul cu zahărul, până capătă o consistenţă spumoasă, şi încorporezi treptat gălbenuşurile, făina şi amidonul. Separat, baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Împarţi aluatul în două părţi egale, în una pui cacaua, iar în cealaltă esenţa de vanilie. Aşezi hârtie de copt într-o tavă şi pui un sfert din aluatul de vanilie. Îl dai la cuptor până devine uşor auriu. Scoţi tava, torni un sfert din aluatul de cacao, dai din nou la cuptor până se întăreşte puţin şi repeţi, aşezând straturile alternativ, până termini aluatul. Laşi 15 minute să se răcească, înainte să scoţi blatul din tavă. Tai blatul în şase părţi egale. Ungi marginile cu gem încălzit şi uneşti 4 părţi, două părţi le aşezi drepte, iar celelate două culcate. Pe restul de două părţi le poţi folosi la alte preparate.
Amesteci ingredientele pentru glazură şi le aşezi pe foc, amestecând până se omogenizează. Pui prăjitura pe un grilaj şi torni glazura. După ce s-a întărit, presari cacao.
Sursa foto http://www.larecetadelafelicidad.com