Prăjitură nemţească cu mere

8 ianuarie 2014   Mese festive

Această reţetă va fi cu siguranţă apreciată de invitaţii dumneavoastră. Vă recomandăm să încercaţi această prăjitură nemţească cu mere.

Ingrediente:

2 ouă o cană de ulei vegetal 2 căni de zahăr 2 linguriţe de scorţişoară pisată o jumătate de linguriţă de sare o linguriţă de esenţă de vanilie 2 căni de făină o linguriţă de praf de copt 4 mere curăţate de coajă şi tăiate felii subţiri

Mod de preparare:

Încălziţi cuptorul la 175 de grade Celsius. Tapetaţi o tavă rotundă de prăjituri. Într-un bol, bateţi ouăle cu mixerul până devin spumă. Adăugaţi zahărul şi esenţa de vanilie şi amestecaţi din nou. Într-un recipient separat, amestecaţi făina, sarea, praful de copt şi scorţişoara. Răsturnaţi încet această compoziţie peste ouă şi amestecaţi până la omogenizare, adăugând la final şi merele. Se lasă prăjitura nemţească cu mere la cuptor timp de 45 de min.

Lăsaţi prăjitura nemţească cu mere să se răceasca puţin, apoi serviţi.

Pasca - specialitate nemteasca

Pasca - specialitate nemteasca

Retete traditionale din Germania

Retete traditionale din Germania

Prajitura rasturnata cu mere si caramel

Prajitura rasturnata cu mere si caramel

Foto: bakingmehungry.files.wordpress.com/

Mai multe