Prăjitură „Ora 12“
O reţetă care impresionează atât prin aspect cât şi prin gust.
Ingrediente
Pentru blat:
1 cană făină
1/2 cană zahăr
1/2 cană cacao
1 lingură praf de copt
1/2 linguriță
sare
1/2 cană ulei
3 ouă
1/2 cană cafea rece
1/2 cană frișcă lichidă
2 linguri zahăr pudră
1 lingură esență de vanilie
Pentru glazură:
200 g ciocolată neagră
100 g unt
2 linguri lapte
Mod de preparare
Într-un bol mare, amesteci făina, cacaua, zahărul, praful de copt și sarea. Adaugi uleiul, ouăle, cafeaua rece și esența de vanilie, amestecând bine după fiecare ingredient adăugat. Torni compoziția într-o tavă unsă și nivelezi cu o spatulă. Coci 25-30 de minute sau până când trece testul scobitorii. Lași blatul să se răcească complet și-l tai pătrățele mai groase.
Pentru glazură, topești ciocolata și untul într-un vas la bain-marie sau în cuptorul cu microunde, amestecând constant până obții o cremă lichidă. Adaugi laptele și esența de vanilie și continui să amesteci. Lași glazura să se răcească puțin înainte de a decora prăjitura.
Pui frișca într-un bol și o bați cu un mixer sau cu un tel, până când devine cremoasă. Adaugi zahărul pudră și încorporezi.
Pui glazura cu o lingură peste blat, acoperi cu frișcă și razi puțină ciocolată deasupra, când servești.