Prăjitură pufoasă cu fulgi de ciocolată
Aceste prăjituri clasice sunt atât de uşor de preparat! În plus, sunt perfecte pentru a-ţi servi prietenii atunci când vin în vizită, în weekend.
Ingrediente
170 g unt, plus mai mult pentru uns tava 265 g zahăr brun 2 ouă 1 linguriţă esenţă de vanilie 190 g făină 1 linguriţă sare 170 g ciocolată neagră semidulce (ruptă bucăţele) sau fulgi de ciocolată
Mod de preparare
Încingi cuptorul la 175 °C. Tapetezi o tavă pătrată de copt cu folie de aluminiu, lăsând o parte să atârne pe margini. Ungi folia cu o bucăţică de unt. Dai tava deoparte.
Topeşti restul de unt într-o cratiţă, la foc mediu, până când începe să se simtă aroma. Muţi untul topit într-un vas înalt, pentru mixat, şi îl laşi să se răcească complet.
Încorporezi zahărul în untul răcorit şi amesteci bine până obţii o emulsie. Adaugi ouăle şi esenţa de vanilie şi baţi până se omogenizează.
Cerni făina cu sarea într-un bol mic şi o adaugi în compoziţia de unt şi amesteci bine.
Toci ciocolata (dacă foloseşti o tabletă) şi o adaugi în aluat sau foloseşti fulgii de ciocolată. Amesteci până se omogenizează.
Torni aluatul în tava pregătită şi dai la cuptor aproximativ 20-30 de minute, până se rumeneşte. Prăjitura nu ar trebui să fie prea moale în mijlocul tăvii. O laşi să se răcească complet şi apoi o scoţi cu tot cu folie din tavă. O tai pătrate şi o serveşti.
Sursa + foto: kitchenstories.io